“Ik geniet van mensen die geloven in wat ze doen en die vertrouwen hebben in hun visie en aanpak.  Ik help mensen bij het veranderen. Op kleine schaal en met grote projecten & transities. Precies passend bij die mens. Want ieder van ons kan de wereld veranderen.

Niets is leuker om de aanstekelijkheid van een mens life mee te maken. De passie, het geloof.
Ik help ze de effectiviteit van hun boodschap te vergroten, doordat deze beter aansluit bij de toehoorders. Ik help ze inzicht te krijgen wie ze zijn en met welke partners zij hun doel sneller bereiken. Aanstekelijkheid wordt daarmee ook effectiviteit.
Want er verandert veel in onze wereld vandaag de dag. Systemen vallen om of zijn niet meer toereikend voor de veranderde behoefte van de samenleving. Dus ontstaat er meer en meer ruimte voor ideeën, de pilots, de ondernemingszin van de individuele mens.
Ik nodig je uit om samen met mij het verschil te maken en in deze wereld in beweging ‘comfortably out of control’ te zijn” (jun 2019).

Mijn visie
Veranderen is mensenwerk.
De uitspraak waar ik in 2003 mee startte en die vandaag nog steeds geldt. Ik zoek niet naar halve oplossingen, maar zoek naar ideeën die de oorzaak aanpakken. Verder en breder kijken dan je neus lang is. Kijken naar het grotere geheel met meer ruimte voor andere oplossingsmogelijkheden.

Werkwijze
Het start bij een helder doel en oordeelloos luisteren. En dan?

  • luisteren: wat speelt hier
  • doorvragen tot een heldere vraag
  • patronen inzichtelijk maken
  • waarnemen van en werken met onderstromen
  • ruimte creëren voor nieuwe oplossingen
  • samenbrengen van ratio en gevoel
  • en het versterken van eigen leiderschap

In mijn aanpak combineer ik stevigheid en directheid met sensitiviteit en warmte.
Ik werk zowel met individuen als met teams. Als het doel bepaald is gaan we aan het werk, waarbij de ander altijd zelf eigenaar van het proces is en blijft.
Ik werk conform de beroepscode van de OOA en het NOBCO.

Werk en leven
Na mijn studie Rechten en een  jaar Bedrijfskunde ben ik vanaf 1988 werkzaam geweest bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (4jr), Gemeente Rotterdam (3jr) en Twynstra Gudde (9jr) in leidinggevende lijn-, staf-, project- en adviesrollen. Vanaf 2003 heb ik mijn eigen bedrijf Esther van der Valk Consult.
Mijn professionele ontwikkeling staat nooit stil. Kenmerkende opleidingen voor mij zijn: persoonlijk leiderschap bij Management Centrum de Ark (2001), de  Coach Training bij het MMS Worldwide Institute (2003) en diverse opleidingen in het systemisch werken bij het Bert Hellinger Instituut ( 2001 – heden). Sinds 2010 ben ik geaccrediteerd facilitator van het Transformatiespel (Innerlinks/ Findhorn Foundation). Vanaf december 2011 ben ik bevoegd om te werken met NEO-PI-R, hét instrument om inzicht te krijgen in talenten en facetten van persoonlijke ontwikkeling. In 2015 ben ik geaccrediteerd voor het gebruik van de AEM-Cube & de ACT-Cube van Human Insight.

Partner van Paul Kampman (fotograaf) en moeder van David (1997) en Leon (1998), dol op zeilen, reizen, fotograferen, in de natuur zijn, lezen en het leven in elk moment herkennen, ervan genieten en de lessen benutten.

1 reactie

  1. Prachtig verwoord! Is sta aan het begin, net mijn eigen bedrijf gestart. Je woorden helpen om mijn eigen inspiratie te vinden

Comments are closed.