Elke dag worden we uitgedaagd te kiezen welke bril we opzetten om de wereld te bekijken. Gaat het beter omdat de zon schijnt, er mensen zijn die in de wereld en elkaar geloven, ik steeds mensen tegenkom die het mooie willen zien en beleven?
Of gaat het minder, is de crisis nog lang niet voorbij, wordt de plastic soep in de oceanen elke dag groter en maken wij de aarde langzaam kapot?

Ik kies volmondig voor de eerste bril. en aangezien woorden energie zijn; waarom dan niet die energie gebruiken om samen een iets moois te scheppen? Ik ga deze zomer op zoek naar twinkelende ogen, een glimlach en een paar minuten tijd, en ik zal je ontvangen in mijn gesprekswereld om met twinkelende ogen en een glimlach met jou een onuitwisbaar gesprek te voeren.

Vakantieoefening voor transformatie:
Stel je in gedachten een deuropening voor waar jij in staat. Je staat op het punt een drempel over te stappen, je mag het oude loslaten en op weg naar het nieuwe.
Kijk nog even over je schouders naar dat wat of wie je achter laat, zie wat het je gebracht heeft, wat het je gekost heeft en wat je meeneemt naar de andere kant van de drempel. Als je alles in je hebt opgenomen, werp dan een blik vooruit.

Zie wat er voor je ligt te wachten, waar je straks instapt, jouw toekomst, voel de energie die het uitstraalt ervaar wat het je brengt en dan neem een stap.
Stap vol over de drempel en laat je omringen door deze nieuwe energie, aan deze kant van de drempel.